Inimese energiakeskused ja emotsioonid

Energiakeskused ja emotsioonid
Energiakeskused (tšakrad) on meie mõtetele ja tunnetele ülimalt reageerimisvõimelised. Väljendamata jäänud viha või frustratsioon võib koguneda pingetena lihastesse. Sissepoole kogunenud emotsionaalne energia võib energiasüsteemi ka üle koormata, tekitades tasakaalutust ja takistades meil oma energiat positiivsel moel kasutamast.
Kui elus olukord teeb meid õnnetuks, kogeme agressiooni, ärevust või kurbust. Kas oleme neist tunnetest alati teadlikud ja kas võtame neid olukordi kui kogemusi? Kõik see mõjutab ka meie energiatasandeid. Tunnete allasurumine lukustab nad alateadvusesse, kus nad ummistavad energiakeskustest (tšakratest) kulgeva energiavoo. Kui me ei ütle välja sõnu, mida me peame ütlema, ladestub see kuklapoolele kõri taha. Kui viha ja frustratsioon ei lase meil elus edasi liikuda, võib see jääda kinni tuharatesse ja reitesse. Allasurutud tunnete elluäratamine võib tekitada ärevust, sest me pole harjunud aistinguga, mille tunded tekitavad. Me elame ühiskonnas, mis ei luba meil kergelt või mugavalt tundeid väljendada. Ometi on eluliselt oluline leida tunnetele oma elus ruumi. Kui me kurbuse alla neelame ja hirmu peidame, võtame endalt ära võimaluse kasvada. Kui me teeskleme, et meie elus on kõik korras, nõrgestame end ise. Oma emotsioonidega toimetulek kasvab harjutamise ja küpsemise kaudu. Lõppude lõpuks on ka emotsioonid lihtsalt energia ja on meie otsustada kas ja kuidas me seda energiat väljendame.
Erme Martin