Kehaenergiad

Meridiaanid1. Meridiaanid – nii nagu arterid ja veenid transpordivad verd, transpordib meridiaan energiat. Keha vereringele sarnanevas energiaringluses kannab meridiaanide süsteem elujõudu, reguleerib ainevahetust, kõrvaldab energeetilisi blokeeringuid ja määrab koguni rakkude vahetumise kiiruse ja mooduse. Meridiaanienergia vooluteed on sama olulised nagu vere Meridiaanid mõjutavad iga elundit ja iga füsioloogilist süsteemi, kaasa arvatud immuunsussüsteemi, närvisüsteemi, näärmete süsteemi, vereringet, hingamiselundeid, seedeelundeid, skeletti, lihaskonda ja lümfsüsteemi. Iga süsteemi toidab vähemalt üks meridiaan. Kui selle energia on tõkestatud või korrapäratu, satub süsteem, mida see toidab, ohtu. Meridiaanid hõlmavad neliteist selgesti tuvastatavat kanalit, mis kannavad energiat kehasse, läbi keha ja kehast välja. Suured meridiaanid ühendavad ka sadu tillukesi nahapinnal asuvaid elektromagnetilisi eristuvaid punkte, mida nimetatakse akupunktuuripunktideks.

2. Tšakrad – sanskritikeelne sõna „tšakra“ tähendab ketast, pöörist või ratast. Tšakrad on kontsentreeritud energiakeskused. Inimkeha iga peamine tšakra on keskmeks energiapöörisele, mis asub piki keha telgjoont ühes seitsmest punktist, alates selgroo alumisest otsast kuni pealaeni. Kui meridiaanid transpordivad energiat elunditele, siis tšakrad võimaldavad elunditel oma energias kümmelda. Iga tšakra tarnib energiat spetsiifilistele elunditele, vastab inimese isiksuse eriomasele aspektile ning resoneerib (alates alumisest juurtšakrast kuni ülemise kroontšakrani) ühega seitsmest universaalsest printsiibist, mis on seotud ellujäämise, loovuse, identiteedi, armastuse, eneseväljenduse, mõistmisvõime või transtsendentaalsusega. Tšakraenergiad krüpteerivad su kogemusi üpris samamoodi, nagu neuronid kodeerivad sinu mälestusi. Iga emotsionaalselt olulise sündmuse jälg, mille inimene läbi on elanud, salvestub tema tšakraenergiates. Kui tundlik tervendaja kätt tšakra kohal hoiab, võib käsi resoneerida teatud elundis oleva valuga, lümfisõlme ummistusega, väikeste kõrvalekalletega kehatemperatuuris või südametegevuses ning häälestuda salvestatud mälestusele. Millega saab seejärel tegeleda kui raviprotsessi osaga.

3. Aura – sinu aura (ehk bioväli, nagu seda nimetavad teadlased, kes seda uurinud on) on mitmekihiline energiakapsel, mis kiirgab välja füüsilisest kehast ja on ümbritseva keskkonna energiatega vastastiktoimes. Iseenesest on aura kaitsev atmosfäär, mis inimest ümbritseb, filtreerides välja palju kahjulikke või tarbetuid energiaid, millega inimene kokku puutub, ja tõmmates ligi neid, mida ta vajab. Nagu omalaadne skafander, kaitseb ka aura inimese kahjulike energiate eest. Teiselt poolt toimib see aga raadioantennina, võttes vastu energiaid, millega see kaasa võngub. Aura on energiajuht, kahesuunaline antenn, mis võtab energiat keskkonnast tšakratele ja saadab tšakratest välja. Kui tunned end õnneliku, atraktiivse ja hingestatuna, võib su aura täita kogu ruumi. Kui aga oled kurb, masendunud või tusane, langeb aura iseenese kohal sisse, moodustades energeetilise kesta, mis su maailmast isoleerib.

Energiakanalid

Inimese 12 energiakanalit ehk kehameridiaani moodustavad ühtse energia ringtee ja igaüks neist on seotud mõne elutähtsa organiga. Mida rohkem stressi, seda enam sulguvad energiakanalid. Tunnete end pidevalt väsinuna, kurnatuna, uued ettevõtmised hirmutavad, võib ajada kergelt iiveldama jne.
Inimese energiakanalid

Kopsude ja jämesoole meridiaanide ummistumisel tekivad kurbus, nostalgia, melanhoolia. Need kulgevad piki käsivarsi ja on seotud lagundamise ja eritusega.
Maksa ja sapipõie meridiaanid kulgevad mööda kehakülgi kõhupiirkonda ja jalgu. Ummistumisel tekivad viha ja ägedus.

Neerude ja kusepõie meridiaanide ummistumisel tekib hirm. Need meridiaanid kulgevad piki jalgu, keha esikülgi ja selga. Seotud kehavedelike ja sisesekretsiooniga, samuti kõrvade ja suguelunditega.

Südame ja peensoole meridiaanide ummistumisel tekivad murelikkus, hingepiin, vaevatus. Kulgevad käsivartel, suubuvad väikesesse sõrme. Seotud elundite regulatsiooni ja kontrolliga, enesekontrolliga.

Südamepauna ja kolmiksoojendi meridiaanide ummistumisel tekivad liigne erutatus, ülemäärane lõbusus, kulgevad käsivartel, rindkerel, peas. Seotud vereringe stimulatsiooni ja kaitsega.

Mao ja põrna meridiaanide ummistumisel tekivad liigne skepsis ja kriitilisus, kinnismõtted, kaob suuremeelsus, kulgevad mööda rindkeret ja jalgade esikülgi, seotud seedimisega.